Alkusanat toimittajilta - Tuomisto, Maiju; Aksela, Maija (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2016)
Tässä esitellyt e-oppaat ovat juuri sinua varten, aivan uusi tai jo pitkään ammattitaitoaan kentällä kehittänyt kemian opettaja! E-oppaat sisältävät konkreettisia ideoita ja vinkkejä kemian opetukseen niin, että voit lukea koko oppaan alusta loppuun tai vain selailla ja löytää jonkin pienen vinkin suuntaamaan opetustasi hieman toisin. Helsingin yliopiston kemian laitoksen opettajankoulutusyksikön Kemian opetuksen keskeiset alueet I -kurssille osallistuneet opiskelijat laativat projektityönä e-oppaan valitsemaansa kemian perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 tai lukion opetussuunnitelman perusteiden 2015 aiheeseen. E-oppaat perustuvat uusimpaan tutkimukseen kemian ja luonnontieteiden opetuksesta. Ne sisältävät esimerkiksi: aiheesta opetussuunnitelman perusteissa erilaisia sosio-konstruktivistista oppimisnäkemystä tukevia opetustapoja aiheeseen erilaisten lähteiden käyttöä eli monilukutaitoa vahvistavia opetustapoja aiheeseen TVT-sovelluksia aiheeseen formatiivisen eli jatkuvan arvioinnin menetelmiä aiheeseen tutkimuksellisia tai kokeellisia töitä aiheeseen. E-oppaita julkaistaan lisää LUMAT-julkaisussa taas alkusyksystä 2017. Mukavaa lukuvuotta 2016-2017 kaikille luonnontieteiden opettajille toivottaen, FL Maiju Tuomisto ja prof. Maija Aksela Kemian opettajankoulutusyksikkö Kemian laitos Helsingin yliopisto