Tutkimisen taidot - Arvela, Harri; Hakanen, Emma; Palviainen, Terhi; Rajala, Tapio (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2017)
Tämä e-opas käsittelee yläkoulussa opetettavaa tutkimuksellisuutta ja kokeellisuutta. E-opas on toteutettu Helsingin yliopiston Kemian laitoksen Kemian opetuksen keskeiset alueet 1 -kurssilla. Aiheen tavoitteena koulussa on tukea oppimista, auttaa jäsentämään luonnonilmiöitä sekä tukea lapsen monipuolista kehittymistä. E-opas kertoo, mitä tutkimuksellisuudesta ja kokeellisuudesta sanotaan uudessa perusopetuksen OPSissa (2014) sekä antaa kuusi erilaista tutkimuspohjaista opetusvinkkiä aiheeseen. Yläkouluun sopivat oppilastyöt on kehystetty punaisilla raameilla. Tavoitteenamme oli luoda opas, jonka avulla opettaja voi helposti löytää vinkkejä opetukseensa. Opetusiloa!