Alkusanat toimittajilta - Tuomisto, Maiju; Aksela, Maija (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2018)
E-oppaiden julkaiseminen kemian perus- ja lukio-opetuksen tueksi on muodostunut jo melkein Kemian opettajankoulutusyksikön perinteeksi. Kuten aiemmat opiskelijoidemme kurssityönään tuottamat e-oppaat, myös nämä tarjoavat sekä tutkimistietoa että konkreettisia ideoita ja vinkkejä eri aiheiden opetukseen. Tämän kevään e-oppaissa on aiempiin verrattuna uutuutena oppikirja-analyysi. Hyvä kemian opettaja, opettajaopiskelija tai muuten kemian opetuksesta kiinnostunut: voit lukea e-oppaita alusta loppuun tai vain selailla opasta ja löytää jonkin pienen vinkin suuntaamaan opetustasi hieman toisin. Tämän kevään oppaiden aiheina ovat: Orgaanisten yhdisteiden mallintaminen (yläkoulu), Kaasujen ominaisuudet ja yleinen tilanyhtälö (lukio) sekä Sähkökemia (lukio). Mukavaa kesää toivottaen, FL Maiju Tuomisto ja prof. Maija Aksela