Johdatus siirtymämetallien erityisominaisuuksiin itse rakennettua spektrofotometriä hyödyntämällä - Kepsu, Kirsi (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2022)
Tässä työssä rakennetaan spektrofotometri Raspberry Pi:n avulla. Laitteistolla tutkitaan siirtymämetallien värillisiä yhdisteitä, joiden kautta perehdytään siirtymämetallien ihmeelliseen kemiaan ja erityisominaisuuksiin. Työn lopussa pohditaan oppimiskokonaisuuden hyödyntämistä opetussuunnitelman, projektioppimisen ja STEM-opetuksen näkökulmista. Lisäksi esitetään esimerkkisuunnitelma lukio-opetukseen, jossa metallien värilliset yhdisteet ja spektrofotometria ovat keskiössä.