Reaktionopeus - Björn, Tiina; Marjanen, Elli; Uusi-Äijö, Veera (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2016)
Tässä e-oppaassa tutustutaan tapoihin opettaa reaktionopeutta yläkoululaisille. Kemiallisen reaktion nopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat: reagoivat aineet, lämpötila, hienojakoisuus, väkevyys, sekoitus, katalyytti ja inhibiittori. Kemiallisen rekation nopeuden opettamisessa keskitytään kokeellisuuteen. Tässä oppaassa on esitelty erilaisia kokeellisia töitä, joita voi käyttää apuna eri tekijöiden vaikutuksen opettamisessa ja havainnoimisessa. Oppilaiden annetaan itse tunnilla havainnoida ja tulkita näkemiänsä reaktioita sekä eri tekijöiden vaikutusta reaktion nopeuteen.