Kodin kemikaalit - Kröger, Maria; Pusa, Matti; Söderberg, Kirsi (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2016)
Tässä e-oppaassa käsitellään kodin kemikaaleihin liittyvää opetusta. Oppaassa perustellaan kodin kemikaalien opetusta opetussuunnitelmien pohjalta, tehdään lyhyt katsaus aiheen sisältämään kemiaan ja pyritään antamaan paljon vinkkejä erilaisista opetusmenetelmistä ja opetusta tukevista verkkosivuista. Kodin kemikaalit ovat vain pieni maininta OPS:ssa, mutta aiheena se tarjoaa oivan kattoteeman monien eri kemian osa-alueiden opetukseen niin peruskoulussa kuin lukiossakin. Näitä ovat esimerkiksi työturvallisuus, happamuus, liukoisuus, kemia ja ympäristö, ihan vain muutamia mainitaksemme.