Draama kemian opetuksessa - Turkka, Jaakko (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2016)
Draaman avulla voidaan käsitellä tieteen luonnetta ja kestävää kehitystä kemian opetuksessa. Draamassa voidaan tarinankerronnan avulla viestiä kemiasta, sen keksinnöistä ja kemian tieteen kiistanalaisuuksista. Draaman kuuluvat roolileikit tarjoavat viitekehyksen jota voidaan hyödyntää väitellessä ja keskusteltaessa myös sellaisista eettisistä ja moraalisista kysymyksistä, joiden käsittely muutoin olisi vaikeaa. Tässä artikkelissa kuvataan ja annetaan esimerkkejä draamasta kemian opetuksessa.