Pelastakaa järvi! -oppimispeli puskuriliuoksista - Hanninen, Oskari; Lindholm, Jannica; Kilpinen, Lotta; Mohamed, Elhan (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2017)
Lautapeli on suunnattu lukion kemianopetukseen puskuriliuosten opetukseen. Peli pyrkii testaamaan pH ja puskuriliuoksiin liittyviä ydinasioita. Tehtävien suorittaminen vaatii termistön ja teorian hallintaa. Lisäksi tehtävät sisältävät erilaisia laskutehtäviä. Peli soveltuu esimerkiksi KE 5 kurssin kertaustunnille tai kertauskurssille, kun asia on jo opiskeltu. Peliä voisi soveltaa myös käänteinen luokkahuone ( flipped classroom ) tyyppisessä opetuksessa. Pelin kestoksi on arvioitu 60-75 minuuttia. Pelin kestoa voi lyhentää poistamalla käytöstä aikakortit xx.