Olomuodon muutos - Hautala, Suvi-Maria; Mötlik, Madli; Nikula, Sanna (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2018)
E-oppaassa esitellään olomuodon muutoksen teorian oppimista mahdollisesti tukevia toimintatapoja kuten kokeellisuus, kisällioppiminen ja käsitepiirrokset. Oppaassa on myös laajasti teoriaa olomuodon kemiasta ja oppilaiden vaihtoehtoisista käsityksistä. Lisäksi oppaassa käsitellään arviontimenetelmiä ja niiden monipuolista hyödyntämistä opetuksessa.