Orgaanisten yhdisteiden mallintaminen: E-opas kemian opetukseen yläkoulussa - Kannonmaa, Tanja; Lehikoinen, Ilona; Vaahtoranta, Anni; Krook, Tuomas (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2018)
Tässä e-oppaassa esittelemme erilaistne mallien käyttöä opetuksessa. Abstrakteja ilmiöitä, joita ei voida havaita (kuten atomit, molekyylit ja sidokset), kuvataan useilla erilaisilla malleilla, sillä yksikään malli ei kykene kuvaamaan yksinään kaikkia ilmiön ominaisuuksia. Mallintamisen taito on ajattelutaito, joka kehittyy harjoittelemalla. E-opas on laadittu Prezi-muotoon. Selaa e-opasta tästä linkistä.