Saavutettava pH-säädin kemian opetukseen: Arduino-kehitysprojekti - Öörni, Ruu (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2024)
Tämä artikkeli käsittelee mittausautomaation suunnittelua rakentamista sekä sen mahdollista käyttöä projektioppimisessa. Mittausautomaatio on Arduino-ohjelmistolla ja Arduino-laitteilla toteutettu automaattinen titrauslaitteisto. Projektin tavoitteena on kehittää hienomotoriikka haasteisille oppijoille saavutettava titrauslaitteisto. Tämä saavutetaan automatisoimalla ne osat titrausta, jotka vaativat nopeutta, sorminäppäryyttä tai tarkkuutta. Mittausautomaatio on tarkoitettu toimimaan projektioppimisen kontekstissa. Se mahdollistaa joko projektioppimisen projektien toteuttamisen, vaikka oppijalla olisi hienomotoriikassa haasteita. Mittalaitteistoa on mahdollista soveltaa myös kattavampien projektien osana. Tulevaisuudessa projektia pystyisi laajentamaan kattamaan useampia saavutettavuuden haasteita kuten värisokeutta. Koska mikään laite ei ole kaikille oppijoille saavutettava, on laitteistoa mahdollista kehittää myös hienomotoriikan haasteiden näkökulmasta helppokäyttöisempi tekemällä muutoksia laitteiston rakenteeseen.