Lumitutkimus: kahdeksasluokkalaisille suunniteltu eheyttävä tutkimusprojekti etäopetuksessa - Palviainen, Terhi; Pesonen, Reija; Selenius, Sofia (LUMAT-B: International Journal on Math, Science and Technology Education, 2021)
Tässä artikkelissa esitellään kahdeksasluokkalaisille suunniteltu eheyttävä tutkimuksellinen projektityö. Eheyttävän ja laaja-alaisen projektityön tavoitteena oli tutustuttaa oppilaat tutkimuksen tekemisen eri vaiheisiin, ja kannustaa heitä suunnittelemaan ja toteuttamaan omia tutkimusprojektejaan laaja-alaisesti heille arjesta tutusta aiheesta. Projektin alussa harjoiteltiin tutkimisen vaiheita ja sen tekemistä jäsennellyn tutkimuksen kautta, ja koko projektin ajan tutkimusten kohde, lumi, säilyi samana ja oli opettajien ennalta asettama. Oppilaiden omissa projekteissa tutkimuksellisuuden taso oli avoimen ja ohjatun väliltä. Projektin pääteeksi oppilaat esittivät omat tutkimusprojektinsa muille, ja pohtivat itse- ja vertaisarvioinnin kautta omaa oppimistaan.